Home
Actueel
Vieringen
Kroniek
St. Gerlach
Parochie
Kerkgebouw
Heiligdom
Pelgrimage
Schatkamer
Links
Adressen

Parochie St. Gerlach te Houthem


BIJZONDERE CONCERTEN

KERSTCONCERT ZONDAG 18 DECEMBER 2016

Op zondag 18 december 2016 vindt traditioneel het kerstconcert plaats in de St. Gerlachuskerk van Houthem, gezamenlijk georganiseerd door de plaatselijke verenigingen: de Brassband St. Gerlach o.l.v. Henk Houben; de Zangvereniging Orphée o.l.v. Piet Bours; het Kerkelijk Zangkoor St. Caecilia o.l.v. Bernarda van Kerkvoort-Meessen en “Orphée Social Singing” o.l.v. Ellen Verheijen.
Voor de 34-ste keer wordt dit kerstconcert gegeven in de schilderachtige St. Gerlachuskerk met haar mooie akoestiek. Voorzien van het prachtige monumentale Binvignat kerkorgel behoort deze barokke kerk tot de top-100-monumenten in Nederland. De bezoekers kunnen tijdens het concert een orgel en blokfluit uitvoering verwachten van een onderdeel uit de "Symphonies des Noëls" van Richard de Lalande, no. 4 Treizième Noël, "Notre Bon Père Noé, twee variaties, gespeeld door Inez Freij, blokfluit en Fons Pieters op het orgel die zelf al meer dan 25 jaar vaste organist is van het kerkelijk zangkoor.

Vele bekende en onbekende liederen zullen te beluisteren zijn. Zoals gebruikelijk kunnen de bezoekers deelnemen door tijdens de samenzang mee te zingen.

De kerstboodschap wordt in het Limburgs dialect uitgesproken door mevrouw Els Lahey-Diederen,

Het concert begint om 14.30 uur en is gratis toegankelijk.
Uiteraard is een vrije gave na afloop van het concert van harte welkom o.a. voor het gebruik kerk en overige onkosten.
 

7-12-2016