Home
Actueel
Vieringen
Kroniek
St. Gerlach
Parochie
Kerkgebouw
Heiligdom
Pelgrimage
Schatkamer
Links
Adressen

Parochie St. Gerlach te Houthem


WANDELINGEN


OPBRENGST WANDELTOCHT

Woensdagavond 13 juni 2007 is door de wandelvereniging Vilt de opbrengst van de wandeltocht voor de restauratie van de St. Gerlachuskerk tijdens een informele bijeenkomst overgedragen aan het kerkbestuur. Een cheque ter waarde van € 1.841,51 werd door voorzitter Aussems overhandigd aan de heer Cyril Janssen, secretaris van het kerkbestuur. Deze dankte de wandelvereniging Vilt voor de bijzondere inzet voor dit mooie resultaat.

Van deze gebeurtenis zijn enkele foto's gemaakt.

14-6-200
7

EEN FOTOGRAFISCHE IMPRESSIE VAN DE WANDELTOCHT

In een zonovergoten Norbertinessenhof was het goed om even de benen te kunnen strekken.


Wandelaar lopen door Ingendael naar Château St. Gerlach en de kerk.


De EHBO-post in de Norbertinessenhof.

23-4-2007

ACTIE VOOR RESTAURATIE KERK : WANDELTOCHT

Zondag 22 april 2007 houdt wandelvereniging Vilt een wandeling, waarvan de opbrengst geheel ten goede zal komen aan de restauratie. Deelnemers kunnen kiezen uit de afstanden van 7, 14, 21 en 28 kilometer. Inschrijving is mogelijk in café-zaal Dich en Ich, Rijksweg 132 in Berg en Terblijt.
Voor de afstanden 7 en 14 km is de inschrijving tussen 7.00 en 14.00 uur, voor 21 km afstand tussen 7.00 en 12.00 uur en voor de 28 km tussen 7.00 en 11.00 uur. De sluiting van de aankomst in Berg en Terblijt is om 18.00 uur.
De Norbertinessenhof dient deze dag als pauzeplek. Drankjes en hapjes zijn hier verkrijgbaar. In de Gerlachuskerk vinden die dag voor de liefhebbers overigens geregeld rondleidingen plaats, waarbij informatie over de restauratie wordt verstrekt. Normaliter zijn er alleen rondleidingen op afspraak! Ook is het mogelijk om een artikel (50 eurocent) te kopen, waarin uitgebreide informatie is opgenomen over de herstelwerkzaamheden.
Meer info over de wandelingen is te vinden via www.wandelverenigingvilt.nl .